Вінницькі депутати ухвалили Кодекс етики

У документі чітко прописано, як депутати мають себе поводити на засіданнях, звітувати перед громадою, у взаємовідносинах із ЗМІ і навіть у спілкуванні в мережі Інтернет

Вінницькі депутати ухвалили Кодекс етики…

Сьогодні, 23 березня, під час сесії Вінницької міської ради депутати ухвалили Кодекс етики, передає кореспондент Depo.Вінниця.

Вінниця стала першою з-поміж обла​сних центрів України, де ухвалено Кодекс етики депутатів міської ради. Він розроблений на основі Конституції та ряду Законів України, Статуту територіальної громади міста Вінниці та модельного кодексу етики ЄС.

Розробку Кодексу ще торік ініціювала місцева громадська організація. Також було створено спеціальну робочу групу, до якої увійшли голови постійних депутатських комісій, керівники фракцій, представники профільних департаментів міської ради та громадські активісти.

Передбачається, що Кодекс регулюватиме правила поведінки вінницьких депутатів на сесійних засіданнях та на засіданнях депутатських комісій; під час спілкування з виборцями і представниками медіа, а також регулюватиме етичний бік співпраці депутатів з органами влади.

"Якщо ми сьогодні вимагаємо від структурних підрозділів і від міського голови відповідної етики поведінки, то нічого поганого немає, якщо депутати теж візьмуть на себе зобов'язання, передбачені в Кодексі етики", - сказав Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

У випадку порушення цього Кодексу постійна депутатська комісія з питань законності, депутатської діяльності та етики має право застосувати до депутата один або одночасно кілька заходів впливу: попередження, інформування про недостойну поведінку депутата та про заходи впливу, яких вжито до нього шляхом розміщення повідомлень у засобах масової інформації і на офіційному сайті Вінницької міської ради, а також – рекомендувати виборцям відкликати депутата відповідно до Закону України "Про місцеві вибори". У разі виявлення за результатами розгляду питань щодо порушення Кодексу ознак злочину або адміністративного правопорушення, комісія може повідомляти про це правоохоронні органи.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme