Вбивство Вороненкова можуть додати до позову проти Росії в Гаазі, - ЗМІ

Українська сторона розглядає можливість долучити факт вбивства екс-депутата Держдумиї Дениса Вороненкова - по суті, теракт, організований російськими спецслужбами у центрі української столиці - до позову України проти Росії у Міжнародному суді ООН

Про це повідомив високопоставлений співрозмовник, причетний до процесу в Гаазі, передає Depo.ua з посиланням на Укрінформ.

"Наразі ми розглядаємо можливість долучення факту вбивства екс-депутата Держдуми Дениса Вороненкова, як одного з свідків агресії Росії проти України, до позову України в Гаазі проти РФ як країни, яка підтримує тероризм", - повідомило джерело.

За словами співрозмовника, вбивство Вороненкова має стати одним з "кейсів" справи у Міжнародному суді ООН, де Україна обвинувачує Росію у порушенні двох міжнародних конвенцій - про боротьбу з фінансуванням тероризму та про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Поруч з цим, інший співрозмовник агентства у правоохоронних органах України, коментуючи вбивство Вороненкова, вказав на те, що воно стало можливим, зокрема, й через власну необачність екс-депутата Держдуми.

"Його постійно охороняли двоє охоронців - військові професіонали екстра-класу. Однак, вчора він, фактично, порушив правила безпеки: залишив одного з охоронців з дружиною, а з іншим відправився у публічне місце. Так не можна було робити, однак охоронці не могли ним керувати. Вороненков сам поставив під загрозу і своє життя, і охоронця. А якби росіяни взагалі обрали ліквідацію шляхом підриву, у людному місці?", - зазначив він.

Нагадаємо, що 23 березня у Києві вбили екс-депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова, який отримав в Україні політичний притулок.

Кілером виявився Павло Паршов, що розшукувався дніпровськими правоохоронцями за вчинення злочинів, передбачених ст. 205 та 209 КК України (фіктивне підприємництво та легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом).

Зазначимо, що Вороненков був цінним свідком у справі про держзраду екс-президента Віктора Януковича.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme