UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

В окупованому Донецьку можна почути лише одну українську радіостанцію

Українське радіомовлення поступово повертається на Донбас, але не скрізь

Про це передає Depo.Донбас з посиланням на "Радіо Свободу".

Закриття білих плям радіо і телеефіру не вирішує проблеми з сигналом на лінії розмежування і на непідконтрольних територіях.

"На даний момент немає мовлення "Голосу Донбасу" на хвилі 95,7. Я завжди там слухав "Донбасс.Реаліі" в прямому ефірі", - розповідає слухач Альберт з Авдіївки.

За словами слухача, в прифронтовому місті через бої часто пропадає сигнал українських радіостанцій.

2Є мовлення "Громадського радіо" на 99,6 FM, але на 99,4 FM йде якийсь терористичний канал, він накладається на український. Також було радіо "24" на 103,1 FM, але вже протягом тижня на цій хвилі йде інше мовлення, не наше. Але у мене є перший канал Українського радіо та "Армія FM", - розповів слухач.

А ось українське телебачення в прифронтовому місті є тільки в кабельному і супутниковому мовленні, каже Альберт. На кімнатну антену приймаються лише російські та сепаратистські канали.

На лінії зіткнення українських станцій всього чотири

"Якщо ми будемо говорити про лінію зіткнення і сіру зону: район Оленівки - з 18 частот, які там працюють, тільки 4 частоти займають наші радіостанції (українські - ред.). Ловиться Українське радіо, "Радіо Максимум", "Русское радио: Україна" і "Громадське радіо". Ще 5 сепаратистських радіостанцій. Решта - російські", - розповів інший радіослухач з сірої зони.

За його словами, на непідконтрольній території можна зловити і сигнал українського радіо. Однак якщо в кінці грудня минулого року в Донецьку приймалося 4 українські станції, то зараз лише можна знайти "УР-1", і то не скрізь.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme