UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Сумах відзначатимуть ювілей костелу

Парафії Благовіщення Пресвятої Діви Марії виповнюється 25 років

У Сумах відзначатимуть ювілей костелу…

25-26 березня у Сумах відзначатимуть 25-річчя відродження парафії Благовіщення Пресвятої Діви Марії, повідомляє Depo.Суми з посиланням на Данкор онлайн.

"Цей приход - одна з трьох релігійних організацій, яка проявляє мало не найбільшу активність. Вважаю, що обов'язково потрібно приєднатися до святкування цієї дати. Мені здається, що слід зробити так, щоб релігійне єдність, міжнаціональні відносини в місті були такими, якими ми хочемо їх бачити. А ми хочемо, щоб був мир, спокій і взаєморозуміння ", - сказав заступник глави Сумської міської ради Степан Пак.

У перший день ювілею відродження парафії в Агентстві промоції "Суми" з 18.00 до 20:00 відбудеться дискусія на тему "Європейська перспектива для України".

Для участі в ній запрошені гості з Польщі: викладачі з Любліна і Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Януш Яблонський.

"Вони спробують показати, що Польща пережила 15 років тому в плані Євросоюзу і що для України це може бути перспективою допомоги. Вони хочуть показати позитивні і негативні сторінки цього процесу ", - сказав настоятель парафії Войцех Стасевич.

Виступлять також владика Васнецов і українські викладачі. Після закінчення зустрічі присутні ознайомляться з фільмом польського режисера "В'язень Майданека" (про священика Омеляна Ковча, який під час Другої світової війни врятував від знищення тисячі людей).

На наступний день заплановано покладання квітів до меморіалу воїнам Війська Польського і могил учасників АТО. Захід розпочнеться о 10.00.

26 березня в 11.00 в приході Благовіщення Пресвятої Діви Марії, що на вулиці Псельській проведуть Святу Месу. Здійснить її єпископ Харківсько-Запорізької єпархії отець Станіслав Шірокарадюк. В цей день в підвалі приходу о 12.15 відкриється обласна виставка "1050 років християнства", на якій будуть представлені проекти створення польського музею.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Суми

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme