У НАТО радять Україні змінити координацію між Міноборони і Генштабом

У реформуванні оборонного сектора України особливу увагу необхідно звернути на вироблення нової системи управління між Міноборони та Генштабом

Про це заявив заступник голови Представництва НАТО в Україні Марк Опгенорт, повідомляє Depo.ua з посиланням на "Укрінформ".

"В структурних перевтіленнях процес дуже складний і ми бачимо, що треба ще дуже багато робити...", - сказав Опгенорт і пояснив, що Міністерство оборони має відповідати за національну оборонну політику, а Генеральний штаб - за стратегічне планування Збройних сил.

Опгенорт зазначив, що це дуже важливо, адже від такого кроку залежить подальший успіх реформування, бо саме система управління впливає на інші функції - логістики та комунікацію. Як приклад, він навів Сили спеціальних операцій.

"От, наприклад, новостворені Сили спеціальних операцій думають над тим, чи треба створювати власні підрозділи по логістиці. Але це питання виникає лише тому, що створення загальної системи по логістиці затягується", - сказав представник НАТО.

Однак, Опгенорт зазначив, що в 2016 році ЗСУ вдалося багато досягнути в сфері реформ.

"В 2016 році були прийняті всі умови, необхідні для проведення оборонної реформи... ЗСУ доклали багато сил на покращення бригад та розвитку їх взаємодії з іншими батальйонами безпеки. Завдяки підвищенню заробітних плат та виплат військовим у 2016 році майже 70 тисяч військовослужбовців-строковиків перейшли на контрактну службу, що дозволило підняти бойову спроможність війська", - зазначив він.

Опгенорт підкреслив, що в ході реформ оборонного відомства необхідно налагодити роботу з Національною гвардією.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme