У Харкові чиновнику Кернеса оголосили підозру у скоєнні кримінального злочину

Харківська прокуратура підозрює одного з керівників Департаменту міськради у земельних махінаціях за "кооперативною схемою"

У Харкові чиновнику Кернеса оголосили пі…

Як повідомили Depo.Харків у прес-службі прокуратури Харківської області, прокуратура оголосила про підозру за фактом привласнення чужого майна у особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 191 КК України) 46-річній заступниці директора одного з Департаментів Харківської міської ради.

Прокуратура області в рамках розслідування незаконної видачі земельних ділянок на території обласного центру за так званою "кооперативною схемою" встановила факт реєстрації фіктивного житлово-будівельного кооперативу (ЖБК) державним реєстратором.

Так, за даними досудового розслідування у лютому 2010 року чиновниця зареєструвала обслуговуючий кооператив як житлово-будівельний, "закривши очі" на повну відсутність підстав для такої реєстрації, оскільки мала попередню домовленість із його засновниками.

Троє громадян, які мали на меті заволодіти земельною ділянкою, провели збори, на яких створили кооператив. До його складу увійшли тільки ці троє осіб. Однак, громадяни мають право стати членами кооперативу лише будучи зареєстрованими у виконкомі на відповідному обліку. Крім того, статут і список членів ЖБК також має пройти затвердження у виконкомі.

Далі підозрювана на основі поданих неналежних документів зареєструвала юридичну особу. При цьому, слід зазначити, що статутна діяльність визначалася, як житлово-будівельна, а в реєстраційній формі поставлено відмітку "обслуговуючий кооператив".

Наслідком цих злочинних дій стало незаконне виділення міською радою псевдоЖБК безоплатно 1 га землі у Харкові. Вартість виділеної ділянки складає понад 2,2 млн грн.

Досудове розслідування триває. Наразі перевіряється причетність підозрюваної до інших аналогічних злочинів. Крім того, вирішується питання про відсторонення держреєстратора від займаної посади.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme