UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Дніпрі активісти відкрили штаб допомоги потерпілим у Балаклії

У Дніпрі почав діяти координаційний штаб допомоги потерпілим від вибухів на складах боєприпасів у Балаклея в Харківській області

За словами громадських активістів, вони збирають гуманітарну допомогу – їжу, воду, теплі речі для потерпілих, а також медикаменти, передає Depo.ua з посиланням на "Радіо Свобода".

Як повідомив один із координаторів Олексій Турчак, також триває запис дніпрян, згодних розмістити тих, хто виїхав із зони ураження вибухами.

"Ми створили цей штаб, оголосили про збір гуманітарної допомоги, вже люди почали приносити медикаменти. І ведемо запис людей, які згодні поїхати туди. Волонтери будуть допомагати з евакуацією людей, збирати особисті речі людей, надавати в разі потреби медичну допомогу тощо. Там місто в 30 тисяч населення. За нашими даними, близько 20 тисяч уже евакуювали, ще 10 тисяч людей ховаються по підвалах, їх треба теж вивозити. Є небайдужі громадяни, які згодні їх прийняти тут, у Дніпрі", – розповів Турчак.

Зараз активісти складають списки волонтерів, готових виїхати в Балаклею для допомоги місцевому населенню на місці події. Наразі до штабу вже записались близько 60 жителів міста. Виїзд волонтерів запланували на ранок п'ятниці.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme