Ситуація в Балаклії: Місто патрулюють поліцейські та військові на бронемашинах

Для забезпечення безпеки та локалізації надзвичайної ситуації у Балаклії Харківської області залучено 282 працівника поліції та 47 одиниць автотранспорту

Як повідомили Depo.Харків у відділі комунікації ГУ Національної поліції України в Харківській області, зокрема, залучені п'ять БРДМ, чотири автоекіпажі патрульної поліції, 300 військовослужбовців Збройних Сил України, 188 військовослужбовців та 18 одиниць техніки Національної гвардії України, у тому числі три бронемашини, 300 військовослужбовців Харківського університету Повітряних сил ім. І. Кожедуба, 362 працівників ДСНС, а також 87 одиниць спеціальної та пожежної техніки, 104 працівники швидкої медичної допомоги у складі 25 бригад.

Також створено оперативний резерв з 1730 працівників Національної поліції, 300 військовослужбовців з числа постійного та перемінного складу ХАНГУ, два пожежні потяги на залізничній станції Шебелинка.

В м. Балаклія відключені від електромережі та газопостачання більше 13 тисяч абонентів. Закрито повітряний простір на відстані 40 км від місця події.

Організовано роботу шести евакуаційних центрів з подальшим відведенням в безпечні населені пункти - с. Гусарівка, сел. Савинці, с.Асіївка, сел. Донець, с. Шевелівка, с. Мілова, с. Пришиб та ін. Виставлено 14 блокпостів на під'їздах до зони евакуації.

Були створені 10 груп, до складу яких входили співробітники ГУНП в області, представники ДСНС та органів місцевого самоврядування, які провели подвірний обхід приватного сектору для виявлення осіб з обмеженими вадами здоров'я для подальшої евакуації.

Екіпажами трьох броньованих автомобілів Національної гвардії України здійснювалась евакуація мешканців, які знаходились у найбільш небезпечній зоні.

До штабу з надзвичайних ситуацій надійшло 46 заявок щодо виявлення боєприпасів на території міста, з яких всі відпрацьовані піротехнічними групами.

Станом на 7:00 24 березня інтенсивність вибухів на території військового складу складає 1-2 вибухи за 10 хвилин. Громадяни починають повертатися до домівок.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme