UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

НАТО хоче від Москви пояснень щодо "Іскандерів" у Калінінграді, - ЗМІ

НАТО намагається залишатися у контакті з Росією і наприкінці березня планує провести спільне засідання, на якому говоритиме про занепокоєння у зв'язку з нарощуванням ракетного потенціалу у Калінінграді

Про це повідомили джерела німецького видання Spiegel, передає Depo.ua з посиланням на Укрінформ.

НАТО вимагає від Москви пояснень про ракети середнього радіусу дії типу "Іскандер", розміщених на східному кордоні військового альянсу.

За інформацією видання, сторони домовилися провести засідання ради НАТО-Росія у штаб-квартирі альянсу 30 березня. З весни 2016 року такі зустрічі проводяться на рівні послів, після анексії Криму наради на рівні міністрів були припинені зовсім.

Ситуація з "Іскандерами" викликає серйозне занепокоєння, оскільки ядерні боєголовки можуть уразити цілі у Західній Європі. Зустріч Ради НАТО-Росія стане спробою дещо послабити напруженість між сторонами і повернутися до діалогу, зазначає видання.

Ще однією темою, яка стоятиме на порядку денному, є проведення Росією на її західних кордонах раптових військових навчань, які розглядаються у Брюсселі як свідома провокація.

Нагадаємо, що раніше на Росії заявили, що до кінця цього року Росії завершить переозброєння ракетних систем в Калінінградській області - на "Іскандери-М", здатні нести ядерний заряд.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme