"Наш край" щодо ультиматуму Супрун: це спроба прикрити провали у роботі

Ультиматум Уляни Супрун українському парламенту з вимогою негайно прийняти законопроект щодо медичної реформи – це спроба прикрити власні провали на посаді в.о. міністра охорони здоров'я

Про це заявив співголова партії "Наш край" Олександр Мазурчак.

Він звернув увагу, що остання заява в.о. міністра охорони здоров'я зроблена напередодні завершення періоду "імунітету" уряду Гройсмана.

"Після 14 квітня парламент матиме право висловити чинному уряду недовіру. Навряд піде у відставку весь уряд, але на ротацію очільників певних міністерств слід очікувати. У числі претендентів на заміну – і Уляна Супрун. Вона це розуміє, тому її ультиматум українському парламенту з вимогою негайно прийняти законопроект щодо медичної реформи слід розглядати як спробу прикрити власні провали на посаді в.о. міністра охорони здоров'я", – зазначив Олександр Мазурчак.

Співголова партії "Наш край" згадав найбільш значущі провали очолюваного в.о. міністра відомства.

"Через імітацію боротьби з корупцією у сфері державних закупівель держава отримала понад рік затримки із поставкою лікарських засобів та медичних інструментів, а намагання МОЗу запровадити госпітальні округи призвели до масових акцій протестів. Від непослідовних кроків потерпають, насамперед, місцеві ради, оскільки вони вимушено дофінансовують заклади та лікарів, від яких відмовляється уряд", – повідомив він.

Також він відзначив нелогічність заяв Супрун.

"Змушувати парламент прийняти закон, що базується на даних, які будуть відомі в.о. міністра лише у 2018 році – це поза будь-яким логічним поясненням", – переконаний Олександр Мазурчак.

Разом з тим, співголова партії "Наш край" висловився за докорінне реформування сфери охорони здоров'я, але не шляхом ультиматумів.

"Реформа медичної галузі, яка застаріла та не лікує людей, а лише продає їм ліки – безумовно необхідна. Але подібна реформа має бути виважена, обдумана та отримати широку підтримку у суспільстві, а не прийнята шляхом ультиматуму", – підсумував Олександр Мазурчак.

Нагадаємо, в.о.міністра охорони здоров'я Уляна Супрун вимагає від Верховної Ради прийняти її закон "Про державні фінансові гарантії щодо надання медичних послуг та лікарських засобів" до 16 травня 2017 року. У разі неприйняття цього закону в.о. міністра стверджує, що реформу можна буде здійснити не раніше ніж за 4-5 років.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme