UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На Луганщині СБУ викрила провайдера-диверсанта

У Старобільську СБУ припинила незаконну діяльність Інтернет-провайдера, який здійснювало блокування інформації в мережі органів влади, правоохоронних структур та військових підрозділів у зоні АТО

Про це пише Depo.Донбас з посиланням на прес-центр СБУ у Луганській області.

Повідомляється, що з січня 2017 року у місцевих користувачів Інтернету, зокрема державних структур, дедалі частіше виникали проблеми з Інтернетом, які перешкоджали їхній нормальній роботі. Інтернет-провайдер, що їх обслуговує, звернувся до СБУ.

"Оперативники встановили, що на частоті цього провайдера незаконно працював ще один місцевий оператор телекомунікаційних послуг. Не бажаючи отримувати ліцензію, конкурент нелегально встановив антенне устаткування. Несанкціоноване використання радіочастотного ресурсу спричинило порушення в роботі легального провайдера та блокування передачі інформації користувачами, серед яких силові відомства та органи державної влади Луганської області", - повідомляє відомство.

Зазначається, що незаконно діючий радіоелектронний засіб виявлено та вилучено.

Слідчим підрозділом СБУ відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 361 Кримінального кодексу України - "Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку".

"Стаття передбачає покарання у вигляді штрафу від шестисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від 2 до 5 років, або позбавленням волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до двох років або без такого", - зазначають у СБУ.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme