UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На Донеччині затримали стрільця "Оплоту" з позивним "Чіко", який ховався за своєю бабусею

У Селідовому Донецької області поліцейські затримали 24-річного стрільця з "Оплоту" самопроголошеної "ДНР"

На Донеччині затримали стрільця "Оплоту"…

Про це Depo.Донбас повідомляє прес-служба Нацполіції Донецької області.

"Працівники Селідівського відділення поліції виявили 24-річного чоловіка, який тривалий час перебував у лавах бойовиків "ДНР". Розчарувавшись в ідеях і діях керівництва, він покинув ряди терористів і намагався уникнути відповідальності, переховуючись у своєї бабусі. Тепер йому загрожує до 8 років позбавлення волі", - йдеться в повідомленні поліції.

За даними правоохоронців, затриманий з травня 2014 року по лютий 2015 "служив" у лавах терористів.

Хлопець розповів, що жив у Донецьку з матір'ю, ніде не працював. У травні 2014 року він побачив намет з листівками і вступив в "Оплот". Молодика взяли в мотострілецьку роту на посаду "стрілка", дали позивний "Чіко".

Після закінчення навчального курсу новоспеченому бойовику видали автомат Калашникова, і він почав нести службу на КПП бази, де здійснювалася підготовка терористів.

"Я жив у казармі, яка знаходилася на території бази. Ми несли Службу по 2 години, а 4 - відпочивали. З території бази нас не випускали. У вільний від чергувань час ми займалися тактичною і вогневою підготовкою, а також вивчали прийоми рукопашного бою. Всі заняття з нами проводив старшина з позивним "Кобра". Ще нас часто вивозили на закритих бусах до супермаркетів Макіївки, де потрібно було контролювати територію і не пускати в магазини інкасаторів", - цитують затриманого.

Також молодий чоловік зізнався, що за весь час перебування на "службі" в "ДНР", грошей йому жодного разу не заплатили.

В лютому 2015 року виходець з Донецька здав зброю і повернувся до матері, яка порадила пожити у бабусі через співпрацю з бойовиками. Так "Чіко" опинився в Селідовому, ніде не працював, виходив на вулицю тільки вночі.

За даним фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 "Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань" Кримінального кодексу України. Таким чином, колишньому бойовику загрожує до 8 років позбавлення волі.

Нагадаємо, за три роки поліцейські Донецької області повідомили про підозру 2608 бойовикам.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme