UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

М'яч замість бійок: Як фани української збірної проведуть день перед матчем з Хорватією

Гостьовий сектор на загребському стадіоні "Максимір" чекає на 2000 українських вболівальників

Напередодні гри, 22 та 23 березня, близько понад 1 000 вболівальників Національної збірної команди України з футболу вирушили до Загреба як учасники фан-руху "Вірні збірній", створеного на підтримку української команди. Щонайменше 18 автобусів з фанатами із запланованих 27 вже дісталися хорватської столиці, передає кореспондент Depo.Сектор.

Матч в Загребі , що відбудеться в рамках відбору до ЧС 2018, є принциповим для обох команд. На цей матч очікується чи не найбільший десант українських уболівальників за останні роки — загалом майже 2 000 фанів, зокрема більше 1000 з них — учасники вже згаданого фан-руху "Вірні Збірній".

Слід зазначити, що за кілька тижнів до гри між вболівальниками Хорватії та України були досягнуті домовленості про "ненапад" і, натомість, розроблена програма спільних дій напередодні матчу. Тож вирішальна п'ятниця почнеться з благодійності: о 10 ранку українська делегація – вболівальники, представники національної збірної та її преміум-спонсора, завітає в один з місцевих дитячих будинків подарунки: одяг, солодощі та, серед іншого, два планшети для навчання. До того українські фанати протягом тижня могли долучитися до цієї ініціативи та передати хорватським сиротам – а це 27 дітей віком від 1 до 14 років – гостинці.

Пізніше, о 12:30, на стадіоні NK Hrvatski Dragovoljac відбудеться товариська гра між хорватськими та українськими вболівальниками. Цей невеличкий стадіон в парковій зоні – з якісним трав‘яним газоном, пивним баром та необхідною для такої гри інфраструктурою – цікавий тим, що на розі парку, де розташований стадіон, починається вул. Українська, на якій стоїть пам'ятник Тарасу Шевченку. Тож усі бажаючі після гри зможуть вшанувати пам'ять Великого Кобзаря. Стати ж учасником української команди може кожен бажаючий, для цього необхідно просто заздалегідь прийти на стадіон, який розташований за адресою Zagreb, Put Hrvatskih dragovoljaca bb.

Слід додати, що напередодні ввечері в центрі Загреба за підтримки Посольства України в Хорватії, Федерації футболу Хорватії, місцевої поліції та інших хорватських установ розпочало роботу українське фан-посольство, задача якого — надавати всебічну підтримку та допомогу вболівальникам. Адреса фан-посольства: бар Ritam Grada (//www.ritamgrada.hr/) на площі Бана Єлачича. Телефон гарячої лінії посольства: +385 923 617 649. За підтримки преміум-спонсора Національної збірної такі посольства для українських фанатів відтепер працюватимуть на кожному виїзному матчі збірної.

Сама гра "Хорватія – Україна" розпочнеться о 20:45 за місцевим (або о 21:45 за київським) часом при повних трибунах.

Довідка. "Вірні збірній" – український фан-рух, створений за ініціативи нового преміум-спонсора Національної збірної команди України з футболу, компанії "Перша приватна броварня", та підтримки Федерації футболу України. Мета руху – створити справжню збірну вболівальників, яка підтримуватиме наших гравців незалежно від результату конкретного матчу і покаже, що українці вміють уболівати красиво та від усього серця.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Сектор

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme