UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Кубів впевнений, що транш МВФ от-от буде в Україні

Віце-прем'єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів переконаний, що найближчим часом Україна отримає транш від Міжнародного валютного фонду

Про це він заявив сьогодні журналістам.

"Я думаю, що цей транш усе-таки буде завершено найближчим часом, відкрите питання про організаційно-економічні показники, які ми повинні подати, про що говорив міністр фінансів, і я думаю, що це найближчим часом буде виконано, передано в Міжнародний валютний фонд і, відповідно, буде отримано транш", – сказав Кубів.

Нагадаємо, 19 березня стало відомо, що Міжнародний валютний фонд переніс засідання з питання про виділення чергового траншу Україні, яке раніше було заплановано на 20 березня.

За даними Мінфіну, перенесення термінів проведення засідання викликано виключно потребою уточнення розрахунків економічних наслідків заходів, вжитих Україною у відповідь на блокаду і захоплення українських підприємств на непідконтрольних уряду територіях Донецької та Луганської областей, а також у зв'язку з визнанням російською стороною документів, виданих на цих територіях.

У свою чергу, Нацбанк повідомив, що Україна перебуває у програмі співробітництва з МВФ. Національний банк, у свою чергу, також оновив макроекономічні прогнози з урахуванням ефекту торгової блокади окремих районів Донецької та Луганської областей.

МВФ 4 березня повідомив про досягнення угоди з владою України щодо меморандуму про економічну і фінансову політику. Таким чином став можливий третій перегляд програми розширеного фінансування EFF, за підсумками якого Україні може бути наданий четвертий транш фінансування, об'ємом SDR734,05 млн (близько млрд).

Відкрита МВФ в березні 2015 р. чотирирічна програма EFF загальним обсягом SDR12,348 млрд (близько ,25 млрд) з першим траншем в млрд спочатку передбачала щоквартальний перегляд програми, виділення в 2015 р. ще трьох траншів по SDR1,18 млрд (близько ,65 млрд) і зменшення квартальних траншей в 2016-2018 роках до SDR0,44 млрд (,61 млрд).

На початку серпня 2015 р. Україна змогла отримати з невеликою затримкою другий транш за цією програмою на ,7 млрд, після чого виникла тривала пауза в зв'язку з невиконанням ряду умов,а також з-за політичної кризи і зміни уряду.

Після приходу нового Кабміну на чолі з Володимиром Гройсманом у квітні 2016 р. переговори про продовження фінансування були відновлені, проте МВФ вирішив виділити третій транш у розмірі млрд тільки в середині вересня.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme