Інтенсивність вибухів на складі в Балаклії зменшилася, почалося розмінування території, - МОУ

Станом на 8:00 24 березня інтенсивність вибухів на місці надзвичайної події в Балаклії значно зменшилася

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу Міністерства оборони України.

У МОУ повідомили, що сьогодні вранці була проведена авіаційна розвідка місцевості для виявлення вогнищ пожежі. Також проведена інженерна розвідка.

На місце події прибули сили інженерно-саперних підрозділів Збройних сил України. Зараз вони почали розмінування території, прилеглої до майданчиків з озброєнням, і знаходяться в готовності до розмінування території складів.

Про ситуацію в районі Балаклеї телеканалу "112 Україна" розповів спікер оперативного прес-центру Міноборони Віталій Саранцев.

"За ніч і за станом на ранок інтенсивність вибухів значно знизилася. Якщо за станом на 4 години ранку вибухи були з частотою 1 на 2 хвилини, то зараз вони ще зменшилися і зараз вони з частотою 1 на 15 хвилин. Можна говорити про те, що ситуація змінюється на краще. Силами пожежних підрозділів арсеналу військовослужбовців ЗСУ пожежу вдалося локалізувати. Зараз здійснюється огляд території по периметру, щоб визначити масштаб загоряння і прийняти рішення щодо подальших дій", - розповів він.

Нагадаємо, що в ніч на четвер почалися вибухи на складах зберігання боєприпасів, розташованих неподалік від Балаклеї Харківської області.

Як написав головний військовий прокурор Анатолій Матіос, за попередніми даними, причиною вибухів є диверсія.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme