Херсонський інтернет-шахрай "кинув" сотню "клієнтів" по всій України

Поліція затримала жителя Каховки Херсонської області, який "продавав" у соцмережіх неіснуючі товари 

Про це повідомляє Depo.Запоріжжя з посиланням на прес-службу поліції.

Інтернет-шахрай публікував у соцмережі оголошення про продаж кросівок та курток за зниженими цінами. Крім того, він заманював потенційних покупців акційними пропозиціями (три товари за ціною двох). З клієнтами спілкувався лише по переписці, обов'язковою умовою була передоплата. Жертви платили 200 до 3000 гривень. Отримавши гроші, "продвець" видаляв сторінку. Після цього реєструвався під новим іменем та повторював схему.

У такий спосіб молодик "заробив" приблизно 150 тисяч гривень. Жертвами ставали довірливі покупці за всієї України: Миколаївської, Одеської, Харківської, Вінницької, Сумської та інших областей - загалом біля ста людей. Аби його не викрили, зловмисник за 500 гривень купляв в інших людей їхні банківські картки, на які отримував гроші.

Заяви від ошуканих громадян стали надходити до херсонських правоохоронців з листопада минулого року. За справу взялася кіберполіція.

Оперативники зібрали всі необхідні докази злочинів чоловіка. Його затримали у Каховці біля банкомату, коли він знімав чергові "легкі" гроші.

Наразі зловмиснику повідомлено про підозру. Відкриті кримінальні провадження за ч.3 ст.190 Кримінального кодексу України ("Шахрайство"). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Всі новини Херсону читайте на Depo.Херсон

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme