ДСНС: На території військового арсеналу в Балаклеї тривають вибухи різної інтенсивності

Станом на 7:00 24 березня на території військового арсеналу спостерігаються вибухи з різною інтенсивністю

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ДСНС, передає Depo.ua.

За даними відомства, з можливої ​​зони ураження евакуйовано близько 20 тис. чоловік і організовано їх життєзабезпечення (відкрито евакуаційні пункти, організовано харчування, підвезення води і медичне забезпечення), тривають евакуаційні заходи.

Також повідомляється, що призупинено роботу потенційно небезпечних об'єктів. Працівниками національної поліції проводиться патрулювання вулиць із забезпеченням правопорядку та охорони будинків евакуйованих осіб. За інформацією Міністерства охорони здоров'я внаслідок надзвичайної ситуації постраждала 1 людина, яку госпіталізували до лікувального закладу міста Харкова.

На базі Балаклійської районної державної адміністрації організовано роботу гарячої телефонної лінії (тел. 05749-5-10-76).

Крім того, тимчасово призупинено рух поїздів через станцію Балаклія та автомобільного транспорту. Введена заборона на використання повітряного простору в радіусі 40 км від місця події.

"До ліквідації наслідків надзвичайної ситуації залучено 1 тис. 302 людини і 210 одиниць техніки, у тому числі від ДСНС 362 чол. Особового складу та близько 90 одиниць спеціальної та пожежної техніки, 9 піротехнічних розрахунків. Приведені в готовність резервні сили і засоби. На залізничній станції Шебелинка чергує два пожежних потяги", - сказано в повідомленні.

На місці події працює штаб з ліквідації надзвичайної ситуації на чолі з головою Балаклійської районної державної адміністрації Масельським С. І. та оперативна група ДСНС України, яку очолює Перший заступник Голови ДСНС Мельчуцкій О.Г.

Нагадаємо, що в ніч на четвер почалися вибухи на складах зберігання боєприпасів, розташованих неподалік від Балаклеї Харківської області.

Як написав головний військовий прокурор Анатолій Матіос, за попередніми даними, причиною вибухів є диверсія.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme