Дніпрянський айтішник показав супутникове зображення зруйнованих складів Балаклії

Українська IT-компанія зробила обробку супутникових знімків складів Балаклії

Дніпрянський айтішник показав супутников…

Про це у "Фейсбуці" пише працівник компанії, ветеран АТО Степан Клімов, передає Depo.Дніпро.

"Пожежа і вибухи не дають можливості військовим експертам і рятувальникам впритул наблизиться до вогнища і провести оцінку руйнувань у зв'язку з очевидною небезпекою для їх життя. Ми зробили таку оцінку. На супутниковому радарному знімку червоним обведена зона руйнувань станом на 23 березня 2017 року на 3:47 за Гринвічем (по Києву 5:47 ранку). Супутник Sentinel-1A. Ми - це співробітники компанії EOS Data Analytics за допомогою програмного забезпечення, яке розробляємо", - пише Клімов.

За його словами, вони готові до співпраці зі службами, які ліквідують наслідки вибуху боєприпасів на складах Балаклії.

"Це радарний знімок, який, для того щоб "побачити" що на ньому, треба попередньо обробити. Скачати й глянути просто не вийде. Для цього й використовуються наше ПО", - каже Клімов.

Нагадаємо, що у Харківській області стався вибух на складі боєприпасів. Через вибухи відбувається евакуація населення, деякі люди виїжджають із прилеглих районів самостійно. Поліція вже закрила в'їзд в місто, звідки лунали вибухи. На Харківщині заборонили польоти в зоні вибухів. В уряді не можуть поки що оцінити розмір збитків, завданих Балаклії та Харківській області із-за вибухів. В Міноборони озвучили версії вибухів на складі боєприпасів. Внаслідок вибухів на складах ніхто не загинув. В результаті пожежі на складах у Балаклії припинили газопостачання.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Дніпро

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme