Аграмунт волає про повернення російської делегації в ПАРЄ

Голова Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунт переконаний, що російська делегація має повернутися в ПАРЄ 

Про це він заявив в інтерв'ю російському виданню ТАСС, передає Depo.ua.

"З тих пір, як я був обраний у січні 2016 року головою ПАРЄ, я не шкодував ні часу, ні сил на те, щоб зберегти відкритим канал діалогу з російським парламентом. Я твердо переконаний, що наша асамблея - 47 членів, а не 46", - заявив він.

За словами Аграмунта, як тільки російський парламент представить делегацію Росії на асамблеї, їх повноваження будуть розглянуті.

"Під час моїх попередніх зустрічей, як і в ході останньої в Мадриді, я підкреслював, що і я, і органи, і доповідачі асамблеї готові працювати з російськими колегами, щоб створити ситуацію, в якій повноваження делегації можуть бути затверджені без обмежень з тим, щоб всі 47 членів асамблеї знову могли працювати разом", - додав він.

Крім того, Аграмунт підтвердив те, що він кілька разів обговорював питання зміни регламенту органу з російськими представниками, на найвищому рівні.

"Я обговорював це питання з російськими представниками, на найвищому рівні, кілька разів. Вони відзначили ряд питань, які потребують ретельного вивчення, у тому числі реформа регламенту асамблеї - питання, яке безпосередньо впливає на перспективу повернення російської делегації. Я завжди говорив, що ці важливі питання повинні обговорюватись між 47-ма національними делегаціями й в рамках глобального і всеосяжного процесу", - сказав він.

Нагадаємо, що нещодавно президент ПАРЄ Педро Аграмунт прибув до Сирії з делегацією російської Держдуми попри те, що він не був уповноважений Асамблеєю чи її органами на здійснення такого візиту.

У зв'язку з цим група Європейських консерваторів в ПАРЄ звернулись до Аграмунта з вимогою пояснити його візит до Сирії.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme