UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Закон дозволив вінницьким громадам об'єднуватися з сусідами з інших районів

Об'єднання стало можливим завдяки новому закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей добровільного об'єднання територіальних громад, розташованих на території суміжних районів"

Чотири громади Вінниччини отримали можливість об'єднатися з громадами сусідніх сіл. Про це повідомляє Depo.Вінниця з посиланням на прес-службу Вінницької ОДА.

Росошанській, Краснопільській, Лука-Мелешківській сільським і Гніванській міській територіальним громадам ЦВК раніше відмовляла у проведенні перших місцевих виборів, оскільки вони хотіли об'єднатися із селами з інших районів, а це було заборонено законом. Відтепер таке об'єднання можливе, оскільки ухвалено Закон №5520 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей добровільного об'єднання територіальних громад, розташованих на території суміжних районів".

До Росошанської сільської ради Липовецького району прагне приєднатися Очитківська сільська рада Оратівського району, до Луки-Мелешківської Вінницького району – громади с.Яришівки та с.Іванівки Тиврівського району, а громада с. Краснопілка Гайсинського району планує приєднати Нараївську і Митківську сільради Гайсинського району та Кивачівську і Тополівську сільради Теплицького району. До міста Гнівань Тиврівського району тепер може приєднатися с. Демидівка Жмеринського району.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme