Як Тимошенко і Кличко поділили Київ

Останнім часом у Віталія Кличка в столиці з'явився несподіваний союзник. Ним стали "вічні" опозиціонери з "Батьківщини"

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Як Тимошенко і Кличко поділили Київ…

Протягом останнього часу в Київраді повністю змінилася поведінка фракції "Батьківщина". Якщо раніше соратники Тимошенко, бодай, гралися в опозицію до мера Києва Віталія Кличка, акуратно критикуючи його діяльність, то з кінця 2016 року вони часто голосують синхронно з більшістю і вийшли на "конструктивну співпрацю" з мером столиці. Фактично, це нагадує позицію "радикалів" Ляшка у Верховній Раді. Той теж спочатку клявся, що не допустить голосування за державний бюджет, а потім разом зі своєю фракцією спокійно проголосував "за".

Аналогічним чином "Батьківщина" взимку голосувала за бюджет столиці, допомагаючи Віталію Кличку протягнути суперечливий документ, до якого мали серйозні претензії експерти та громадські активісти. Це притому, що в цей час Юлія Тимошенко звинувачувала владу з трибуни Верховної Ради у тому, що та, мовляв, намагається протягнути "злочинні" бюджети для всієї України. До Києва у неї претензій чомусь не виникло…

Також саме ця "опозиційна" фракція допомогла Кличку, голосуючи за низку детальних планів територій, які суперечать Генеральному плану. Нещодавно представники "Батьківщини" проголосували за виділення землі "Укрбуду" під забудову на проспекті Вернадського 80 б. Водночас на Борщагівці "кличківці" допомогли "тимошенківцям", давши на земельній комісії "зелене світло" забудові депутата Київради від "Батьківщини" Володимира Старовойта біля пологового будинку №3. І це попри акції протесту місцевих жителів, які активно відстоювали зелену зону, не бажаючи забудови 5,6 га території.

Як стало відомо Depo.ua, такому несподіваному потеплінню відносин між Віталієм Кличком та "Батьківщиною" нібито передувала зустріч близького оточення Юлії Тимошенко з представниками австрійського в'язня Дмитра Фірташа. Як писали ЗМІ, Віталій Кличко має давні зв'язки з "газовиками", зокрема, в його оточенні є немало людей з команди колишнього голови Адміністрації Януковича Сергія Льовочкіна. Не варто забувати і про те, що не голосування "Батьківщини" у Верховній Раді також дивним чином часто співпадають з не голосуванням "Опозиційного блоку".

Після низки зустрічей сторонами нібито було ухвалене рішення про те, що "ударівці" починають акуратно співпрацювати з "Батьківщиною". Сторони не надто довірять одна одній, але тут є важливий момент: спільна вигода. Маючи підтримку партійців Юлії Тимошенко, Кличку буде просто добрати голоси під час важливих голосувань у Київраді. А от чи матиме цей союз перспективу на всеукраїнському рівні, стане зрозуміло найближчими місяцями…

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme