UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Вчені знайшли найбільші магнітні поля у Всесвіті

Вчені зафіксували в космосі магнітні поля, які тягнуться на мільйони світлових років . Ймовірно, це найбільші структури у Всесвіті

На думку дослідників з Німеччини, що зробили відкриття, ці поля оточують останки стародавніх міжгалактичних зіткнень, передає Depo.ua з посиланням на Science Alert.

Гравітація примушує галактики збиратися в скупчення, розміри яких досягають іноді десятків мільйонів світлових років. З боку такі сутички не виглядають, як космічна катастрофа, оскільки взаємодія відбувається на відстані. Сьогодні астрономам відомі десятки таких характерних слідів зіткнень.

Коли вчені з Радіоастрономічного інституту Макса Планка в Німеччині досліджували галактики в радіодіапазоні, вони виявили в деяких інтенсивне перемішування речовини. А рух заряджених частинок, в свою чергу, створює великі магнітні поля.

"Ми відкрили поки що найбільші впорядковані магнітні поля у Всесвіті, що тягнуться на відстані більше 5-6 мільйонів світлових років. Ймовірно, вони в десятки разів ширше Чумацького Шляху", - сказала Майя Кірдорф, астроном з Інституту Макса Планка і керівник нового дослідження.

Цікаво, що, за розрахунками вчених, наша галактика Чумацький Шлях зіткнеться з галактикою Андромеди приблизно через 3,75 мільярда років, а потім зіллється з нею в одну величезну галактику.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme