UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Усі пацієнти Тернопільщини потраплять до електронних списків

Сімейні лікарі, а також терапевти та педіатри опрацьовують списки пацієнтів, жителів Тернопільської області - скільки з них покинули місце проживання, а скільки залишилися в зоні обслуговування

Усі пацієнти Тернопільщини потраплять до…

На Тернопільщині всіх пацієнтів вносять до електронних списків, передає Depo.Хмельницький з посиланням на "Бізнес Компаньйон".

Кінцеву інформацію вноситимуть у так звані "червоні" та "зелені" реєстри.

За словами начальника управління охорони здоров'я Тернопільської ОДА Володимира Богайчука, за підсумками сформують повний електронний реєстр пацієнтів.

"Червони" - це сімейний журнал, який наразі є у наявності в лікарів, а "зелений" - уже сформований список пацієнтів, які укладатимуть із сімейним лікарем угоду про надання медичної допомоги.

Також він звернув увагу на те, що з 1 липня змінюється система фінансування. До цього часу в системі охорони здоров'я діяли чотири джерела фінансування: громади, районні ради та адміністрації, обласний бюджет та міський бюджет.

Також Володимир Богайчук зазначив: "На рівні МОЗ запрацює Національна служба здоров'я - так звана державна страхова медицина. У перспективі до неї зможуть долучатися й інші приватні страхові компанії, де пацієнт матиме можливість додатково застрахуватися".

За його словами, орієнтовна сума, запланована на одного пацієнта, – близько 1000 гривень. Сюди ж входять вторинна і третинна допомога. За кожну підписану угоду сімейний лікар отримуватиме близько 240 гривень у рік. Мінімальна заробітна плата у розмірі 3200 гривень, зрозуміло, буде збережена і не залежатиме від кількості підписаних угод.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Тернопіль

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme