Вбитий Вороненков до останнього вірив, що буде "живим свідком" у процесі над Януковичем

Колишній депутат Держдуми Росії від КПРФ Денис Вороненков сподівався, що публічність допоможе йому вижити і свідчити в українському суді, ймовірно, про держраду екс-президент України Віктора Януковича

Про це він сказав у своєму останньому інтерв'ю виданню "ГОРДОН", передає Depo.ua.

"Були серйозні побоювання, що мене в багажнику вивезуть з України і доставлять до Росії, а значить, я б ніколи не зміг довести, що це викрадення. Такі прецеденти вже мали місце. Тому після слів генпрокурора я виступив з програмною заявою на сайті "Цензор.НЕТ" і оголосив, що став громадянином України.

При цьому екс-депутат Держдуми визнав, що публічність для нього була важливою як елемент безпеки.

"Безумовно. В даному випадку християнська анонімність чесноти нашкодила б усім. Думаю, що на процесі потрібен живий свідок Вороненков", - вважає екс-депутат.

Нагадаємо, що сьогодні зранку на перетині вул. Пушкінської та бульвару Шевченка, біля готелю "Прем'єр Палас", вбили екс-депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова, який отримав в Україні політичний притулок. Дістав поранення ще один чоловік.

У лютому Вороненков дав слідству у справі екс-президента Віктора Януковича "цінні свідчення", які, проте, засекречені прокуратурою.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme