У Сумах безпритульні собаки нападають на людей

За тиждень до медиків звертаються від 20 до 25 покусаних людей

У Сумах безпритульні собаки нападають на…

У Сумах вдвічі збільшилась кількість нападів безпритульних собак на людей, повідомляє Depo.Суми з посиланням на СпецКор.

За тиждень до медиків звертаються від 20 до 25 покусаних людей. Минулого тижня зареєстрували 18 сумчан. Якщо порахувати, то це майже сотня чоловік за місяць.

"Зараз період такий, що собаки стали набагато агресивніші, адже у тварин з'явилося потомство. Вони почали захищати своїх цуценят і нападати на людей. До того ж з безпритульними собаками роботи ніякої не проводять, бо комунальне підприємство не працює", - розповідає начальник управління Держпродспоживслужби у Сумах Олександр Черняк.

За словами посадовця, влітку минулого року були затверджені правила утримання та регулювання чисельності тварин, а потім створили і комунальне підприємство "Центр догляду за тваринами". Сьогодні ситуація в місті некерована і це стає дуже актуальною проблемою. Керівника ж підприємства за півроку не обрали.

"Одне щеплення проти сказу коштує близько 500 грн, а їх потрібно зробити шість. Виходить людина має заплатити майже 3 тис. грн зі свого гаманця. Крім цього, постраждалому мають провести профілактику проти правця. Вакцини цієї так само мало, як і вакцини проти сказу", - зазначив Олександр Черняк.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Суми

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme