У справі щодо палацу Юри Єнакіївського повідомлено про підозру екс-чиновнику КМДА

Прокуратура повідомила про підозру колишньому начальнику Головного управління земельних ресурсів КМДА Анатолію Муховікову у справі щодо палацового комплексу Юрія Іванющенка в Конча-Заспі

У справі щодо палацу Юри Єнакіївського п…

Про це повідомляє Depo.Київ з посиланням на "Наші гроші".

Муховікова підозрюють за статтею 364, частина 2 (зловживання владою та службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). Екс-чиновнику загрожує від 5 до 8 років увязнення.

"Він (Муховіков) незаконно погодив висновки про передачу певних ділянок кооперативу "Котміст". Вказані земельні ділянки не можна було відчужувати", – сказав на суді прокурор ГПУ Артур Димура.

Додамо, що палацовий комплекс на Столичному шосе, 21, розташований на 70 гектарах природно-заповідних земель. Раніше він був пов'язаний з екс-нардепом від Партії регіонів Юрієм Іванющенком. Комплекс перепродавався низці різних власників, врешті опинився у Паоло Урфера. Людина з таким іменем живе в Монако, де й Іванющенко, і працює футбольним менеджером. Син Іванющенка Арсен – футболіст і починав займатися футболом саме в юнацьких командах Монако.

ГПУ раніше просила арештувати землю під палацом. Однак суд першої інстанції прокурорам відмовив, пояснивши це тим, що досудове розслідування триває з червня 2015, але до 2017 нікому не оголосили підозру, цивільний позов у справі не заявлено, а питання про арешт майна ініційовано через 20 місяців після початку досудового розслідування.

Апеляційний суд 22 березня відмовив прокурорам в арешті землі під палацом Іванющенка, хоч і наголосив, що "з інших правових підстав".

Нагадаємо, 22 лютого ГПУ повідомила, що оголосила про підозру екс-заступнику голови Київської адміністрації – начальнику Головного управління земельних ресурсів. За даними ГПУ, цього чиновника підозрюють у зловживанні владою під час узгодження виділення 65,1 га землі у межах Жукового острова.

23 лютого столична прокуратура провела обшуки та повідомила про підозру ще 3 екс-посадовцям команди Леоніда Черновецького, які відчужили 45 га землі на острові "Жуків".

15 лютого генпрокурор Юрій Луценко заявив, що має намір ініціювати знесення всіх незаконних маєтків на Жуковому острові в Києві. Зокрема "від палацу (колишнього депутата Верховної Ради від Партії регіонів Юрія) Іванющенка до діючих "слуг народу".

Також активісти "Автомайдану" на своєму каналі на YouTube раніше виклали сюжет, в якому видно шикарний маєток екс-депутата Верховної Ради від Партії регіонів Юрія Іванющенка - одіозного "сірого кардинала" часів Януковича, широкого відомого на прізвиськом Юра Єнакієвський.

Всі новини Києва читайте на Depo.Київ

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme