Рада зобов'язала подавати е-декларації антикорупціонерів

Сьогодні Верховна Рада ухвалила в цілому Закон "Про внесення зміни до статті 3 Закону України "Про запобігання корупції

За відповідне рішення проголосували 268 парламентарів, передає Depo.ua.

Зазначений законопроект спрямований на уточнення кола осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, на яких не буде поширюватися дія Закону України "Про запобігання корупції".

Документ встановлює, що Закону України "Про запобігання корупції" не поширюється на військовослужбовців військової служби за призовом під час мобілізації, військової служби за контрактом осіб рядового складу, військової служби за контрактом осіб сержантського і старшинського складу, військової служби за контрактом осіб молодшого офіцерського складу, військової служби (навчання) курсантів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають у своєму складі військові інститути, факультети військової підготовки, кафедри військової підготовки, відділення військової підготовки.

Крім того, Тетяна Чорновол від "Народного фронту" з голосу вносила поправки до закону щодо е-декларування кандидатами в депутати всіх рівнів, особами наглядової ради держбанків і підприємств, членів громадських рад при державних структурах, антикорупціонерів, "які отримують цільові кошти на реалізацію антикорупційної політики". Крім того, вона запропонувала виключити з цього переліку представників ЗМІ, 249 депутатів підтримали останні дві пропозиції.

Нагадаємо, що деякі представники ЗМІ вже написали, що поправки нардепа Тетяни Чорновол до закону "Про запобігання корупції" призведуть до фактичної диктатури.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme