Рада дала добро на створення Українського культурного фонду

Верхо вна Рада України прийняла закон №5491 про Український культурний фонд

За відповідне рішення проголосували 236 депутатів, передає Depo.ua.

Закон визначає правові, організаційні, фінансові засади діяльності Українського культурного фонду, метою створення якого є сприяння розвитку культури і мистецтв України, забезпечення сприятливих умов для розвитку інтелектуального і духовного потенціалу особистості й суспільства, широкого доступу громадян до національного культурного надбання, підтримка культурного різноманіття та інтеграції української культури у світовий культурний простір.

Згідно із законом, Український культурний фонд є бюджетною установою, яка виконує передбачені цим законом спеціальні функції щодо сприяння національно-культурному розвитку України. Діяльність Українського культурного фонду спрямовується і координується центральним органом виконавчої влади, який забезпечує формування та реалізує державну політику у сферах культури та мистецтв.

Органами управління Українського культурного фонду є Наглядова рада та Дирекція. Український культурний фонд очолює голова Українського культурного фонду, який здійснює свою діяльність на громадських засадах. Головою Фонду може бути призначено особу, яка є фахівцем у сфері культури, має бездоганну ділову репутацію, високий суспільний авторитет, вільно володіє державною мовою, володіє іноземною мовою, яка є однією з офіційних мов Ради Європи. На Голову Фонду поширюються обмеження, передбачені частиною третьою статті 8 цього закону.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme