UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Поліція Сумщини вилучила у жителів області нелегальну зброю і боєприпаси

Правоохоронці Сумщини вилучили у жителів області обріз, мисливську рушницю та більше п'яти десятків набоїв до різних видів зброї

Поліція Сумщини вилучила у жителів облас…

Якщо зброю до поліції було видано громадянами добровільно, то більшу частину набоїв правоохоронці вилучили вже в ході проведених обшуків, повідомляє Depo.Суми з посиланням на прес-службу обласної поліції.

Так, 65-річний житель Липоводолиського району передав співробітникам поліції знайдений ним у лісосмузі обріз мисливської двостволки 16 калібру. Правоохоронці вже направили його на експерте дослідження. Що ж стосується громадянина, який його видав, то він буде звільнений від кримінальної відповідальності, згідно ч. 3 ст. 263 Кримінального кодексу України.

Подібним чином вчинив й 44-річний житель Сумського району. Чоловік добровільно видав незареєстровану гладкоствольну мисливську рушницю "ІЖ-17" калібру 16 мм та вісім набоїв до неї. Він розповів, що знайшов її в лісопосадці поблизу свого помешкання. Сьогодні знайдену ним зброю правоохоронці прийняли на тимчасове зберігання, допоки чоловік отримає відповідний дозвіл на носіння й користування зброєю та підготує відповідні умови для її безпечного зберігання.

Нажаль, не всі громадяни сумлінно дотримуються вимог законодавства щодо видачі правоохоронцям нелегальної зброї та боєприпасів. Тож, співробітники поліції встановлюють таких "горе-власників" оперативним шляхом та вилучають у них небезпечні предмети вже в рамках відповідних кримінальних проваджень.

Так, поліцейські Сумського районного відділення минулої доби вилучили в ході обшуків у двох сорокарічних жителів району 45 різноманітних набоїв, які вони незаконно зберігали в себе вдома. Наразі всі набої вилучені та направлені на експертизу, а за фактами їх незаконного зберігання відкриті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 263 "Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами". Обом чоловікам може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

"Поліція Сумщини звертається до громадян та нагадує, що незареєстрована зброя- це не тільки порушення закону, а й причина нещасних випадків, які можуть статись як з дорослими громадянами, так і з дітьми. Тож закликаємо всіх власників нелегальної зброї та боєприпасів, здати їх до поліції, аби не наражайте себе та своїх близьких на небезпечне сусідство з нею", - нагадав заступник начальника ГУНП Володимир Бабич.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Суми

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme