Німецькі вчені створили найпотужніше на Землі "штучне сонце"

Німецькі вчені створили "найбільше в світі штучне сонце" - джерело інтенсивного світла, за допомогою якого планується виробляти екологічно чисте паливо

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на The Guardian.

Експеримент з "прожекторами" проводиться в Німецькому аерокосмічному центрі в 50 кілометрах від Кьольна. Там вчені розмістили установку, що складається з 149 прожекторів, яка здатна генерувати світло, чия інтенсивність в 10 тис. разів більше природного освітлення. Якщо направити всі лампи в одну точку, температура там досягне 3,5 тис. градусів Цельсія.

"Якби ви увійшли в кімнату, коли лампа включена, ви б згоріли", - коментує один з директорів центру Бернар Хоффшмідт.

Основна мета експерименту - розробити оптимальний спосіб отримання великих обсягів сонячної енергії, достатніх для отримання водневого палива. За допомогою ламп вчені хочуть виділяти водень з водяної пари, який згодом може бути використаний в якості палива для літаків і автомобілів.

Як пояснюють автори проекту, в даний момент людство шукає альтернативні види палива, які не будуть виділяти вуглекислий газ і забруднювати повітря. Водень є одним з можливих варіантів такого палива. Однак для того щоб забезпечити їм все людство, необхідно переробляти мільярди тонн води, що вимагатиме величезних енерговитрат. Для отримання такої енергії в майбутньому будуть застосовуватися "штучні сонця", вважають вчені.

Ці агрегати за чотири години роботи витрачають стільки ж електрики, скільки чотири середньостатистичних людини в рік. Однак на їх основі німецькі дослідники розраховують створити таку схему, яка для виробництва водню дозволить використовувати сонячне світло.

Нагадаємо, що міжнародні компанії хочуть побудувати сонячну станцію-гігант в Чорнобильській зоні.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme