UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На Закарпатті ревізують усі дозволи на користування надрами

Дозволи на користування надрами, по яких не проводиться жодної підприємницької чи інвестиційної діяльності, будуть скасовані через суд

На Закарпатті ревізують усі дозволи на к…

Про це пише Depo.Закарпаття з посиланням на офіційний сайт Геннадія Москаля.

Ситуація, коли державні структури, підприємці, інвестори чи інші приватні особи отримують через обласну раду дозволи на користування надрами і не проводять жодної діяльності, буде кардинально змінена. Таке рішення прийнято під час зустрічі т.в.о. голови Державної служби геології та надр України Миколи Бояркіна з керівниками Закарпаття – Геннадієм Москалем та Михайлом Рівісом.

"За останні роки обласна рада надала цілу купу дозволів на користування надрами, інвестори обіцяли області якнайшвидше запустити виробництво й створити робочі місця, а на виході ми бачимо круглий нуль. Один із останніх прикладів – Солотвинський солерудник. Це підприємство стратегічного значення для України, для його відновлення оформлені необхідні документи, ми зі свого боку надали повне сприяння інвестору, і на цьому все закінчилося.

Очевидно, в області працює схема, коли під благими лозунгами практично за безцінь береться привабливий об'єкт, на нього оформлюється дозвільна документація, а далі "бізнесмен" шукає реального інвестора, щоб продати йому готовий пакет документів і таким чином заробити. Усі дозволи, які облрада надавала за останні роки, будуть підняті, ревізовані, і по тих об'єктах, де не проводиться жодної діяльності, дозвільна документація буде анульована через суд", – зазначає Москаль.

Бояркін запевнив керівників Закарпаття, що всіляко сприятиме цій ініціативі, надасть весь список дозволів на користування надрами в області й допоможе здійснити їх фахову ревізію.

Підсумком тристоронньої зустрічі стало підписання меморандуму про співпрацю. Документ дозволить оперативно обмінюватися інформацією в сфері надрокористування, перевіряти роботу підприємств, які володіють ліцензіями на використання корисних копалин на Закарпатті, а місцеві громади матимуть зиск від тих надр, які знаходяться на їх території.

"Одразу після підписання меморандуму Держслужба виконає один із пунктів цього документу щодо обміну інформацією, Ми підготували перелік із 102 підприємств, які працюють у регіоні в рамках 134 спецдозволів на користування надрами. Володіючи інформацією щодо програми робіт та їхніх термінів виконання, строків дії спецдозволів, обласна громада матиме можливість особисто моніторити їх робочий процес і порушувати питання щодо раціонального використання корисних копалин. І це тільки перший крок з нашого боку", -наголосив Бояркін.

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme