На Росії зупинили "Свідків Єгови"

Діяльність головної організації "Свідків Єгови" на Росії припиненими через "екстремізм"

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на сайт російського Міністерства юстиції.

Релігійна організація "Управлінський центр Свідків Єгови в Росії" тепер у списку громадських і релігійних об'єднань, робота яких припинена "у зв'язку із здійсненням екстремістської діяльності".

Остаточне рішення про те, чи забороняти роботу організації на Росії, Верховний суд ухвалить 5 квітня.

"Управлінський центр свідків Єгови на Росії" - головна організація, що управляє філіями "Свідків Єгови" на російській території. У релігійної організації регулярно виникають проблеми з законом - від судових постанов про заборону детальності і ліквідації відділень до штрафів за зберігання екстремістських матеріалів.

Як стверджується на сайті "Свідків Єгови в Росії", відповідних документів про подачу позову Мін'юстом релігійна організація не отримувала.

"Якщо позов буде задоволений, це спричинить за собою катастрофічні наслідки для свободи віросповідання на Росії, воно безпосередньо торкнеться близько 400 зареєстрованих місцевих релігійних організацій "Свідків Єгови на Росії", а також торкнеться всіх 2277 релігійних груп в усій країні, які об'єднують 175 тисяч послідовників цієї релігії", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, що позов до Верховного суду Росії позов щодо заборони в країні організації "Свідки Єгови" подало Міністерство юстиції Російської Федерації.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme