UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На Росії викладач поплатився роботою за фільм Навального про Медведєва

Викладача філософії та культурології Торгово-економічного інституту Сибірського федерального університету (СФУ) в Красноярську Михайла Константинова звільнили після того, як він показав студентам фільм-розслідування Фонду боротьби з корупцією (ФБК) про таємні активи прем'єр-міністра Росії Дмитра Медведєва

На Росії викладач поплатився роботою за…

Примітно, що Медведєв очолює опікунську раду СФУ, склад якої був затверджений ще 26 листопада 2012 року, передає Depo.Кубань з посиланням на "Newsru".

На сайті Торгово-економічного інституту зазначається, що Константинов закінчив Красноярський державний педагогічний інститут у 1986 році, в 1996 - аспірантуру при Інституті історії Сибірського відділення РАН. У СФУ працював старшим викладачем кафедри гуманітарних наук, викладав філософію, культурологію і історію світової культури. Стаж науково-педагогічної діяльності Михайла Константинова - 27 років.

Сам Константинов розповів, що хотів пояснити першокурсникам, чому в країні процвітає корупція.

Фільм Навального, на думку викладача, докладно відповідає на це питання. За його словами, фрагменти фільму він показав на занятті з історії світової культури. Константинов вважає, що повинен був поговорити зі студентами: "Хто ще, якщо не викладач, повинен про це зі студентами говорити. Від кого ще вони цю інформацію дізнаються. Йдеться про їх кругозір, світогляд. Студенти були зацікавлені, тому я вирішив їм показати цей фільм, тим більше по телевізору вони його не побачать".

"Я точно не знаю, які були вказівки. Я став розмовляти з директором нашого Інституту, і він сказав, що я облажався. Він запитав мене, чи хочу я неприємностей. Я відповів, що ні. Тоді мені сказали писати заяву про звільнення", - додав Константинов.

При цьому Константинов зазначив, що показав фільм 14 березня, а приблизно за тиждень його викликав директор.

Тим часом сам Навальний запропонував звільненому викладачеві звернутися до нього за допомогою і судовим захистом.

2 березня заснований Навальний опублікував своє розслідування, присвячене секретним активам Медведєва. У матеріалі "Він вам не Дімон" говорилося про елітну нерухомість, земельні ділянки, яхти, агрокомплекси і виноробні, які належать російському прем'єру.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Кубань

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme