На Львівщині не буде нових сміттєвих полігонів, - Синютка

Львівська ОДА розглядає можливість побудови у області виключно сміттєпереробних комплексів

Львівська ОДА не розглядає на території області будівництва нових сміттєвих полігонів. Про це на брифінгу повідомив голова Львівської ОДА Олег Синютка, пише Depo.Львів.

"На території Львівщини ми розглядаємо виключно будівництво сміттєпереробних комплексів, які будуть забезпечувати утилізацію ТПВ", - сказав Синютка.

Він додав, що 15 березня Львівська ОДА передала Львівській міській раді для опрацювання земельну ділянку біля села Добряни Миколаївського району Львівської області.

"Також 15 березня ми маємо відмітку Львівської міської ради, що вона отримала цю ділянку у розробку. Якщо буде потрібна додаткова допомога чи інформація від обласної державної адміністрації, то ми готові долучитись до цієї роботи", - розповів голова Львівської ОДА.

Нагадаємо, Львівська ОДА офіційно запропонувала ще одну земельну ділянку Львову для будівництва заводу з переробки ТПВ.

Львівська міська рада не скористалася земельною ділянкою, яку запропонувала Львівська облдержадміністрація, на території Яворівської "Сірки", тому Львівська ОДА повторно запропонувала земельну ділянку, де можна побудувати завод з утилізації ТПВ.

Відтак, обласна влада пропонує ділянку біля села Добряни Миколаївського району, що за 28 кілометрів від Львова. Загальна площа землі 100 га, за категорією – це землі промислового призначення вапнякового характеру і не придатні для сільськогосподарського використання.

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme