На Черкащині затримали озброєного угонщика

Затриманим виявився 37-річний житель Запоріжжя, його розшукували оперативники Києва за незаконні заволодіння транспортними засобами і за шахрайства

На Черкащині затримали озброєного угонщи…

22 березня Голова Національної поліції України Сергій Князєв повідомив подробиці затримання на Черкащині озброєного злочинця, пише Depo.Полтава.

Вночі до працівників поліції Черкаської області звернувся таксист. Чоловік повідомив, що невідомий заволодів його автомобілем.

Громадянин розповів, що в Києві до нього в автомобіль сів чоловік, який приставив до його голови зброю та наказав їхати в Запоріжжя. На кордоні з Черкаською областю викрадач висадив водія, заволодів його автомобілем і зник.

Потерпілий добіг до найближчого кафе і повідомив в поліцію про скоєний злочин. Отримавши інформацію про озброєного зловмисника, який пересувається на викраденому авто територією області, правоохоронці негайно ввели в дію план "Сирена".

У районі населеного пункту Городище співробітники поліції помітили вказаний автомобіль. Водій, побачивши працівників поліції, різко на великій швидкості звернув з траси в поле, покинув транспортний засіб і почав тікати.

При огляді автомобіля в салоні правоохоронці виявили пістолет, а також патронташ, споряджений набоями 12 калібру. Були всі підстави припускати, що злочинець може мати при собі зброю.

Бійці спецпідрозділу і співробітники кримінальної поліції, озброєні автоматичною зброєю, перекрили периметр ймовірного відходу зловмисника. На місці були залучені кінологи зі службовими собаками.

Голова Національної поліції України Сергій Князєв зазначив, що в результаті спецоперації злочинця вдалося наздогнати за п'ять кілометрів від покинутого автомобіля. При затриманні він погрожував працівникам поліції підірвати гранату, однак кинутий предмет виявився попільничкою. Після попереджувальних пострілів зловмисника роззброїли і затримали.

Сергій Князєв зазначив, що затриманим виявився 37-річний житель Запоріжжя. Його розшукували оперативники Києва за незаконні заволодіння транспортними засобами і за шахрайства. Зловмисника затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

За цим фактом відкрито кримінальні провадження за частиною третьою статті 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) та частиною четвертою статті 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Зловмиснику загрожує до дванадцяти років позбавлення волі.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Черкаси

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme