Ким був вбитий у Києві екс-депутат Держдуми Вороненков

Інформпростір сколихнула новина про вбивство у центрі Києва екс-депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова

Ким був вбитий у Києві екс-депутат Держд…

Як зазначає Depo.ua, екс-депутата застрелили в центрі Києва, на перетині вул. Пушкінської та бульвару Шевченка біля готелю "Прем'єр Палас".

Вороненкову було всього 45 років. Політик мав воєнну і юридичну освіту.

Кар'єру почав у Воєнній прокуратурі Росії, працював радником у судовому департаменті, працював у Федеральній службі з контролю наркотиків.

З 2011 став депутатом Держдуми Росії від КПРФ.

У грудні 2014 року на Росії вирішили позбавити депутата недоторканості через кримінальну справу щодо рейдерського захоплення будівлі в центрі Москви.

Втім, зробити це одразу не дозволив закон. У квітні наступного року Слідком направив в Генпрокуратуру документи щодо подальшого розвитку справи.

Вороненков виїхав з Росії в Україну у жовтні 2016 року і в грудні того ж року отримав українське громадянство. 14 лютого він розповів, що до еміграції його підштовхнуло переслідування з боку ФСБ.

15 лютого 2017 року на Росії видали постанову щодо притягнення Вороненкова в якості обвинуваченого у справі фальсифікації єдиного реєстру юридичних осіб і шахрайства. 3 березня його заочно заарештував Басманний суд Москви.

У своїх інтерв'ю колишній депутат виступав з критикою російської влади, заявляв, що не голосував за ратифікацію договору щодо приєднання Криму до Росії.

Також наголошував, що ті кримчани, як на "референдумі" проголосували за приєднання півострова до Росії, керувалися виключно надіями на покращення матеріального становища.

В українському інформпросторі прізвище Вороненкова частіше лунало через розслідування справи Віктора Януковича. Як писали у ЗМІ, Вороненков "сам проявив ініціативу, вийшов на генпрокурора України Юрія Луценка і дав свідчення у справі Януковича". Повідомляється, що нібито за підсумками цієї бесіди Луценко пред'явив Януковичу звинувачення у державній зраді.

Разом з Вороненковим до Києва переїхав його син і дружина Марія Максакова, яка представляла в Думі шостого скликання "Єдину Росію" і є відомою оперною співачкою.

Писали, що Максакова продовжує навідуватися на Росію, де виступає у Маріїнському театрі.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme