КДБ-стайл: або чому розстріляли Вороненкова

Сьогодні в Кремлі передали "привіт" усім своїм "шісткам": тікати з Росії марно

КДБ-стайл: або чому розстріляли Вороненк…

Цього разу обійшлося без полонію… Розстріл в центрі Києва колишнього депутата від Держдуми Дениса Вороненкова показовий: серед білого дня, посеред натовпу. Сигнал – більш ніж однозначний: у нас довгі руки і ми готові нищити всіх "ренегатів" показово. Варто зазначити, що пожити в Україні Вороненкову судилося недовго. Так, після відкриття низки кримінальних справ в Росії за підозрою у мільйонних фінансових зловживаннях він у жовтні 2016 року разом з дружиною Марією Максаковою поїхав жити до Києва, де 6 грудня отримав громадянство України.

Цікаво, що колишній депутат від КПРФ Вороненков до останнього намагався помиритися з однією з "башт" Кремля. Так, в одному з інтерв'ю він говорив про те, що багато російських парламентаріїв нібито виступали проти приєднання Криму до Росії. Зокрема, він акуратно відбілював одіозного помічника президента Росії Владислава Суркова, який буцімто незважаючи на переважну кількість голосів був проти такого розвитку подій. "Він був категорично проти (приєднання Криму, - Ред), тому що він розумна людина", - сказав Вороненко.

Інший цікавий момент: інформація про візит Вороненкова до Генерального прокурора України для дачі показів щодо Віктора Януковича. Так, нібито за результатами даної бесіди Луценко пред'явив Януковичу звинувачення в державній зраді.

Чи могло вбивство Вороненкова бути пов'язане з помстою колишнього президента України? Сумнівно, що лише ці свідчення стали основоположним фактором відносно того, що трапилося. Тим паче, що аналогічні покази в ГПУ давав і інший екс-депутат Держдуми, який втік з Росії – Ілля Пономарьов, а отже, свідчень для відкриття даної справи було більше ніж достатньо.

Метод, який обрали для усунення Вороненкова, дуже нагадує "старий-добрий" КДБ-стайл. Вбивство Степана Бандери у 1959 році пострілом в обличчя струменем розчину ціанистого калію, яке виконав агент КДБ Богдан Сташинський, є яскравим взірцем подібної роботи. І якщо ще одного "зрадника", колишнього офіцера ФСБ Олександра Литвиненка таємно отруїли за допомогою полонію, то тут все було зроблено так, щоб всі не сильно сумнівалися у російському сліді. Принцип Кремля – дуже простий: "бий своїх щоб чужі боялися"…

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme