UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Хмельницька міськрада "переступає" антимонопольне законодавство

Дії мерії містять ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції у кількох випадках

Хмельницька міськрада "переступає" антим…

Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України виявило ознаки порушень конкурентного законодавства у діях Хмельницької міської ради, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на сайт відомства.

"За результатами проведеного дослідження із залучення суб'єктів господарювання до пайової участі та розгляду листа Управління Служби безпеки України у Хмельницькій області, встановлено, що Порядком участі замовників у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста, затвердженим рішенням дев'ятої сесії міськради від 17.12.2008 року №23 (із змінами та доповненнями) були випадки, у яких замовники не залучаються до пайової участі у розвитку інфраструктури Хмельницького", - йдеться на сайті.

Також до пайової участі у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста не залучаються замовники у разі здійснення будівництва: об'єктів комплексної забудови територій, що здійснюється на конкурсній основі; об'єктів енерго-, тепло-, газо-, водопостачання (за виключенням усіх видів автозаправних станцій); окремо стоячих гаражів поза межами гаражних масивів.

За інформацією антимонопольників, цей перелік не відповідає вимогам Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності". Дії міської ради містять ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді антиконкурентних дій органів місцевого самоврядування, якими встановлюються не передбачені законами України обмеження самостійності підприємств.

Крім того, мерія передала в оренду земельну ділянку за адресою м. Хмельницький, вул. Кармелюка, 3-В, в рамках державно-приватного партнерства для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку ТОВ "Трансміськбуд", без проведення відповідного конкурсу, як це передбачено чинним законодавством.

Згідно з договором в рамках державно-приватного партнерства на будівництво багатоквартирного житлового будинку за адресою: вул. Кармелюка, 3-В, від 06.12.2016 у розділі "Обов'язки та права" визначено ТОВ "Трансміськбуд" проводити будівництво через фонд фінансування будівництва, ЖБК, тощо. Тобто суб'єкт господарювання – забудовник позбавлений можливості обирати оптимальний для нього спосіб ведення будівництва та здійснювати продаж нерухомості (квартир) безпосередньо "від забудовника", що може призвести до обмеження його самостійності, яке не передбачене законами України.

За вказаними ознаками порушення Відділення розпочало розгляд справ.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme