ГПУ пов'язує вбивство Вороненкова зі справою про контрабанду ФСБ під прикриттям Путіна

Генпрокуратура України розглядає дві версії вбивства російського екс-депутата Дениса Вороненкова, одна з яких пов'язана зі справою про контрабанду ФСБ Росії під прикриттям президента Росії

Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко на брифінгу, передає Depo.ua.

"Депутат Вороненков працював у Федеральній службі протидії контрабанді наркотиків і Росії, у нього було спеціальне звання полковника. Він був дуже відомий у російській справі "Трьох китів", яку розслідував його підрозділ. Сам він був начальником підрозділу по впровадженню організованих злочинних угруповань. У рамках своєї діяльності вони виявили, що контрабанда меблів, які йшли в магазин "Три кити" є лише частиною величезної контрабанди Федеральної служби безпеки РФ. За наслідком цього розслідування було звільнено кілька десятків генералів ФСБ і зокрема людина, яка пізніше займала посаду в Службі безпеки "Роснафти", наближеної до президента Росії", - заявив генпрокурор.

За його словами, друга версія - свідчення Вороненкова у справі про держзраду Януковича.

"Тому на даний момент попередніми версіями є версія свідка справи Януковича, так і версія вбивства через справу контрабанди ФСБ РФ під прикриттям президента Росії. Обидві версії будуть відпрацьовані в ході слідства. Моїм рішенням справу передано з рук Нацполіції до прокуратури міста Києва", - заявив Луценко.

Нагадаємо, сьогодні у центрі Києва на перетині вул. Пушкінської та бульвару Шевченка біля готелю "Прем'єр Палас" застрелили двох людей.

Згодом в київській поліції повідомили, що застрелили екс-депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова.

Російський екс-депутат Ілля Пономарьов заявив, що Вороненков йшов на зустріч з ним.

Президент України Петро Порошенко назвав вбивство російського екс-депутата актом державного тероризму з боку Росії.

Зазначимо, що Вороненков був важливим свідком у справі про держзраду екс-президента Віктора Януковича.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme