UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Геращенко: Вороненков хотів створити в Україні центр розслідувань

Вбитий екс-депутат Держдуми Росії Денис Вороненков планував створити в Україні центр розслідувань щодо відмивання грошей російськими спецслужбами і силовиками

Нотатки щодо центру опублікував народний депутат України Антон Геращенко на своїй сторінці в Facebook, передає Depo.ua.

За словами Геращенка, Вороненков "підготував і надіслав йому цю коротку довідку про те, чим він хотів би займатися в Україні для того, щоб з часом звільнити від гніту путінської диктатури свою рідну країну, за два дні до своєї загибелі".

Наводимо повний текст довідки:

"Про створення Центру україно-російських розслідувань (ЦУРР)

Гібридний характер війни між Росією і Україною ставить завдання захисту від агресора на всіх фронтах протистояння, не тільки військове, але і агентів впливу всередині України, а також в країнах-союзниках України.

Ключовим елементом побудови мережі агентури впливу є ділові взаємозв'язки, особливо що знаходяться в сірої або чорної зоні, через які здійснюється відмивання коштів путінським оточенням і верхніми чинами силових та урядових структур.

Їх нейтралізація, а в окремих випадках – і перевербування на свою сторону, яка може відбуватися під загрозою розкриття їх фінансових потоків – представляється важливим завданням української влади.

Мандат силових структур, передбачений чинним законодавством України, не завжди надає достатньо гнучкості в проведенні розслідувань. У той же час, як в Україні, так і в Росії, напрацьовано досить велика практика приватних розслідувань.

Цілком можливо створити спеціальний Центр, який би діяв автономно, але в щільному контакті з українськими правоохоронними структурами.

Результатом діяльності структури будуть матеріали, які будуть передаватися в правоохоронні структури України і країн-союзників України з метою припинення протиправних дій російських корупціонерів, спонсорів агресії щодо України, а також їх пособників на території самої України і з числа українських громадян.

Початковий вибір об'єктів розслідувань і їх хід буде узгоджуватися з ГПУ і СБУ. Центр може перевіряти і розробляти окрему оперативну інформацію, одержувану цими структурами, але яка не може нині бути прийнята до провадження.

Залежно від доцільності та за погодженням з цими відомствами можуть готуватися і публікуватися в ЗМІ ексклюзивні матеріали, отримані Центром.

Очолити Центр міг би спеціаліст з проведення антикорупційних розслідувань, що володіє великим масивом інформації про фінансові махінації російської еліти.

Під його керівництвом було б доцільно сформувати невелику громадську слідчу групу з 5-6 осіб з числа досвідчених патріотично налаштованих розслідувачів, а також молодих волонтерів".

Нагадаємо, сьогодні у центрі Києва на перетині вул. Пушкінської та бульвару Шевченка біля готелю "Прем'єр Палас" застрелили двох людей.

Згодом в київській поліції повідомили, що застрелили екс-депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова.

Російський екс-депутат Ілля Пономарьов заявив, що Вороненков йшов на зустріч з ним.

Президент України Петро Порошенко назвав вбивство російського екс-депутата актом державного тероризму з боку Росії.

Зазначимо, що Вороненков був важливим свідком у справі про держзраду екс-президента Віктора Януковича.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme