Дерматологи назвали п'ять головних продуктів для красивої і здорової шкіри

Фахівці з Великої Британії назвали продукти харчування, які збережуть красу і молодість шкіри на довгі роки

Дерматологи назвали п'ять головних…

Фахівці рекомендують вживати корисні продукти для здорової і красивої шкіри в достатній кількості, повідомляє Depo.Полтава з посиланням на Век.

Правильний раціон повинен включати в себе певні вітаміни і жири. Одним з продуктів, які забезпечать здоров'я і красу шкіри, є червоний болгарський перець. Вітамін С, який міститься в цьому овочі у великій кількості, захищає шкіру від сухості, тьмяності і утворення зморшок. До того ж важливо знати, що червоний колір забезпечує пігмент лікопін, який є потужним антиоксидантом.

За словами британських вчених, саме чиста питна вода підтримує водний баланс організму, що дозволяє вберегти шкіру від сухості. Як відомо, зневоднена шкіра швидко втрачає свій тонус і схильна до виникнення ранніх зморшок.

У гарбузовому насінні міститься цинк - один з найважливіших мінералів для нашої шкіри. Цинк зволожує суху шкіру, бореться з дерматитами і позитивно впливає на процес загоєння ран. Крім того, цинк є природним сонцезахисним кремом (оксид цинку ефективно блокує ультрафіолетове випромінювання). Вживати насіння можна як в якості самостійного перекусу, так і додаючи їх в салати та десерти.

Давно відома користь зеленого чаю, в якому містяться антиоксиданти, що захищають наш організм від токсинів. Мікроелементи прискорюють регенерацію шкіри, підсилюють тонус і еластичність.

Дуже корисний для шкіри ще один фрукт - авокадо. Він містить велику кількість вітаміну Е, який підсилює захисні функції шкіри. Більш того, жири, що містяться в авокадо, знімають запалення, тому вживання цього фрукта дуже корисно при таких неприємних захворюваннях, як акне, екземи, дерматити. Також з авокадо можна приготувати в домашніх умовах відмінну живильну маску.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme