UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Депутати Хмельницької облради таки розрубали "бурликів вузол"

Перейшли до питань порядку денного лише після кількагодинного розгляду одного Звернення

Депутати Хмельницької облради таки розру…

Кілька годин депутати Хмельницької облради узгоджували пару абзаців Звернення до облполіції щодо порушеного кримінального провадження за фактом розтрощеного турнікету в приміщенні Будинку рад, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на "Є".

Тричі депутати брали перерву, узгоджували текст і врешті прийняли Звернення, яке стало компромісним.

У тексті звернення до начальника ГУ НП Миколи Семенишина йдеться про те, що за наслідками подій, які мали місце 15 березня поліцією були внесені відомості до ЄДРДР за фактом погрому кабінки охорони.

"Зважаючи на резонансний характер порушеного питання, просимо вжити заходів щодо перевірки обґрунтованості і законності внесення відомостей до ЄДРДР. Про результати повідомити депутатів обласної ради", – йдеться у документі.

Депутати 39 голосами прийняли рішення.

Перед тим Микола Семенишин запевнив присутніх, що розслідування проведуть об'єктивно і згідно з законом.

Текст звернення був не таким, яким його на початку пропонували представники ВО "Свобода". Вони зізнавалися, що прізвище Бурлика у тексті звернення для них є принциповим і саме пропозиція узагальнити звернення і викреслити його прізвище, стало причиною того, що "свободівці" вимагали і наполягали на перервах для узгодження тексту.

Звернення прийняли, потому його текст зачитали перед активістами на майдані, ті розійшлися.

А депутати тим часом продовжили, через шість годин засідання, розглядати 10 питання поряду денного: внесення змін до бюджету.

Нагадаємо, мітингарі вимагали прийняти звернення щоб "не чіпали Бурлика".

Активісти, які на початку сесії зустрічали депутатів гаслами, прапорами та опудалом зі свинячою головою, коли почався дощ, зайшли до адмінприміщення. Вони скандували "Ганьба!", "Банду геть!" та патріотичні гасла і навіть співали пісень.

Ніяк не могли обранці розрубати "бурликовий вузол", це питання довго обговорювалося.

Причиною цього конфлікту стало кримінальне провадження щодо розтрощеного пункту пропуску на вході до адмінприміщення обласної ради.

За документами, оприлюдненими ЗМІ, весь розтрощений турнікет та кабінка охоронців в адмінприміщенні облдержадміністрації, просто обладнання, яке там мало зберігатися.

Вчора "свободівці" і активісти кувалдами розтрощили будку охоронця і турнікетв Хмельницькій ОДА під час перерви в сьогоднішньому сесійному засіданні. З кувалдою в руках був депутат облради Віктор Бурлик.

Активістів, які принесли "сувеніри" губернатору з побитого пункту пропуску, Корнійчук викрив у нетверезості.

Торік, 10 листопада, Хмельницька обласна влада "відкрилася" для краян турнікетами. Чиновники обласного рівня встановили пропускний режим.

У День Гідності та Свободи хмельницькі активісти штурмували облраду. Вони вимагали прибрати турнікет із входу в раду. Проте, ситуація залишалася незмінною до сьогодні.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme