Чи візьмуть на себе вбивство Вороненкова "ветерани АТО"

Вбивство Олега Калашникова, Олеся Бузини, журналіста Павла Шеремета, підрив Мотороли в ліфті та численні спіймані "українські розвідники" в "Л-ДНР" - всі ці історії можуть мати спільні корені

Чи візьмуть на себе вбивство Вороненкова…

Російсько-українська війна, окрім фронту на Донбасі, триває і на вулицях Києва. Війна не відкрита, але у ній так чи інакше вбивають людей. Олег Калашников, Олесь Бузина, Павло Шеремет, Олег Вороненков... У цих історіях досить важко розібратися. Але є дещо, що їх об'єднує.

15-го квітня 2015 року у під'їзді власного будинку вбивають Олега Калашникова - екс-регіонала, який організовував акції на підтримку Віктора Януковича, так званий "антимайдан". 16 квітня 2015-го року проросійського письменника Олеся Бузину вбивають у дворі власного будинку. Згідно розісланого по електронній пошті листа, відповідальність за вбивство (як і за вбивство Олега Калашникова) взяла на себе "Українська повстанська армія". Затримують підозрюваних - Медведька та Поліщука. Обидва - ультраправі, учасники війни на "Донбасі". Медведько взагалі один із засновників правої організації "С14". Справа Олеся Бузини стала своєрідним "висяком". 25 березня 2016 року Печерський районний суд Києва відмовився продовжити домашній арешт для Дениса Поліщука, а також замінив запобіжний захід у вигляді домашнього арешту на особисте зобов'язання для Андрія Медведька.

Досі незрозуміло, навіщо було вбивати цих людей. Олесь Бузина взагалі нікому не заважав. Ну їздив собі до Росії на ефіри, писав свої книжки. Окрім медійного ефекту, який був створений на Росії навколо цього вбивства і об'єднав росіян у думці щодо переслідування "інакомислія" в Україні. Проте далі почалися події, які і досі тривають, і виглядають зовсім дивними. Незрозумілі бійці добробатів качають тему "Майдану-3", який висвітлюють журналісти медведчуківського 17-го каналу. В центрі Києва підривають журналіста Павла Шеремета. Найперша версія - російський слід. Проте згодом "Українська правда" пише матеріал "Три месяца без Пал Героича. Что известно по делу Шеремета", в якому йдеться зокрема і про те, що до вбивства можуть бути причетні бійці одного з добровольчих батальйонів. Тим часом в "Л-ДНР" та Криму регулярно ловлять "українських диверсантів". У ліфті підривають терориста "Моторолу" і відповідальність за це на себе бере "Misanthropic Division", а в якості підозрюваних затримають 6 чоловіків і одного нібито ультраса з "Азова".

Паралельно з цим сьогодні ми бачимо, що будь-яке вбивство в "Л-ДНР", як у випадку із вбивством польового командира "ЛНР" Анащенка, комбатів Мотороли та Гіві так і у різного роду "диверсіях", керівники республік звинувачують українських диверсантів, "нациків" та співробітників спецслужб.

Втім, сьогодні у Києві ми можемо бачити, що не виключена наявність певного підпілля, складеного з корисних ідіотів, цілком можливо навіть справді правих націоналістів, яке використовують ворожі спецслужби і пов'язана з ними п'ята колона в українській владі. Дуже багато організацій націоналістичного направлення, які радо беруть участь в акціях опору, котрі грають на руку нашому ворогу. Тактика для розколу і протиставлення патріотів владі починала працювати ще під час Майдану, коли існував "Майдан без політиків". Сьогодні ми бачимо у політиці ту саму Надію Савченко - українську патріотку, яка сиділа у в'язниці на Росії і має викликати найприємніші відчуття в населення. Вона протиставляє себе діючій владі і дивним чином спокійно може поїхати на зустріч із полоненими в "ДНР", що неможливо без "криші" чи команди з Москви, говорить про переговори з ватажками бойовиків і ще багато чого. Втім для багатьох (щоб переконатися в цьому достатньо зайти на її сторінку у Фейсбуці) вона досі обличчя справжнього українського патріота. Варто подивитися на акції протесту в останній справі із блокадою, яку підтримують ряд патріотичних організацій та ветерани АТО. А курують депутати Парасюк, Соболєв і Семенченко. Але якимось дивним чином їхня діяльність з блокадою дуже зіграла на користь Росії. Як і вбивство Вороненкова сьогодні у центрі Києва, який був свідком у справі проти Януковича. Його вбивця вижив і дуже скоро може дати свідчення і ми дізнаємося багато цікавого. А може і не дізнаємося. Наразі розглядається версія замовного вбивства, яке вигідне ФСБ.

Взагалі, технологія Москви очевидна. Використовувати націоналістів, патріотів у якості протиставлення владі, а також руками цих "націоналістів" досягати власних цілей. Не виключено, що у вбивстві Вороненкова може вилізти "радикальний" слід. Оскільки, після того як цей колишній депутат Держдуми Росії у грудні 2016-го отримав український паспорт, саме у рядах патріотів було дуже багато невдоволених. Москві ж потрібно було прибрати людину, яка могла щось знати. Тим більше, що 15 лютого 2017 року на Росії видали постанову щодо притягнення Вороненкова в якості обвинуваченого у справі фальсифікації єдиного реєстру юридичних осіб і шахрайства. 3 березня його заочно заарештував Басманний суд Москви. А в Україні, як відомо, він свідчив проти Януковича.

Не виключено, що у справі Вороненкова може з'явитися слід українських радикалів, які "вбили росіянина через помсту" чи ще через щось. Головне показати, що, мовляв, в Україні вбивають радикали, влада не має контролю, СБУ слабка і так далі. В майбутньому кожна нібито патріотична акція має бути під пильним контролем спецслужб. Бо сьогодні за багатьма патріотами стирчать незрозумілі вуха, які ще чітко не видно, проте деякі вчинки виглядають такими, що можуть бути вигідні виключно ворогам України.

І на завершення - У вбивці Вороненкова виявили посвідчення бійця Нацгвардії... Далі, робіть висновки.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme