ЗМІ оприлюднили "свіжі" втрати російських "вагнерівців" у Сирії

У Сирії загинули ще дев'ять росіян, як мінімум шість з них — найманці приватної військової кампанії "групи Вагнера"

Про це повідомляє РБК та Conflict Intelligence Team, передає Depo.ua.

Зазначається, що майже всі вони до відправки в Сирію воювали на Донбасі і служили за контрактом в Чечні.

З початку військової операції в Сирії Міноборони Росії підтвердило загибель 28 російських військовослужбовців. "Якщо в Міноборони підтвердять, і троє з дев'яти загиблих служили у ЗС Росії, то мова може йти про загибель як мінімум 31 військового", - пише видання.

У березні цього року стало відомо про смерть трьох членів "групи Вагнера". "У результаті кількість загиблих найманців може доходити до 36-ти. Таким чином, всього за час військової операції в Сирії відомо про 67 загиблих", - резюмує видання.

Нагадаємо, у серпні 2016 року російський бойовик з "групи Вагнера" розповів, що російська влада приховує реальну кількість своїх загиблих найманців у Сирії.

Тоді ж ЗМІ повідомляли, що у Сирії загинули від 27 до 100 найманців з "групи Вагнера".

Довідка: Група Вагнера - неофіційна назва для групи російських фахівців, які діяли на території України та Сирії в 2014-2016 роках. Група комплектувалася з відставних офіцерів різних російських силових відомств.

ЗМІ пов'язують групу з підприємцем Євгеном Пригожиним, а її лідером називають підполковника запасу Дмитра Уткіна, який до 2013 року був командиром дислокованого в Псковській області 700-го окремого загону спецназу 2-ї окремої бригади спецпризначення Головного управління Міноборони Росії.

"Група Вагнера" брала участь в операції на Близькому Сході проти бойовиків "Ісламської держави".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme