З'явилися фото і відео затримання проросійських диверсантів в Одесі

У Службі безпеки України повідомили подробиці спецоперації в Одесі, під час якої вдалось затримати учасників так званої резидентурної групи, яка готувала теракти й диверсії на півдні України

З'явилися фото і відео затримання п…

Як передає Depo.Одеса з посиланням на прес-службу СБУ, після отримання інформації про підготовку групи проросійських диверсантів до диверсійних актів спецслужбою було прийнято рішення про затримання її членів.

Військова контррозвідка СБУ із залученням спецпідрозділу "Альфа" 19 березня затримала в Одесі чотирьох членів резидентури під час передачі зібраної інформації. У тому числі її керівників. Стосовно ще шести членів мережі тривають процесуальні дії.

Під час обшуків за місцем проживання затриманих та інших членів резидентури оперативники спецслужби вилучили сім саморобних вибухових пристроїв начинених цвяхами, дві бойові гранати Ф-1, п'ять пістолетів ПМ, ТТ та Браунінг з глушниками, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї. У членів резидентури співробітники СБ України виявили також список з прізвищами сімох українських активістів регіону. Зловмисники встигли зібрати інформацію, зокрема, про місця їхнього проживання та маршрути пересування.

Головним слідчим управлінням СБУ проводяться невідкладні слідчі дії у рамках кримінального провадження, відкритого за ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ затримала 9 диверсантів, які підтримували створення так званої "Одеської народної республіки", куратором групи була агент-жінка, яка провокувала сутички на Куликовому полі в Одесі.

Всі новини Одеси читайте на Depo.Одеса

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme