Як кияни потерпають від тарифів на опалення, взятих "зі стелі"

Особливо ця проблема прослідковується у житлових комплексах, де опалення надають невеликі фірми

Про це повідомляє Depo.Київ з посиланням на допис у "Фейсбуці" киянки Олесі Гутовської.

Зокрема, жінка пише, що проживає у житловому комплексі у Голосіївському районі, а теплопостачання в їхній будинок здійснює така собі фірма "Теплопостачсервіс".

Нещодавно теплопостачальник заявив місцевим мешканцям, що якщо вони не встигають подати показники лічильника на опалення до 25 числа місяця, то вони платять за опалення, як без лічильника.

Зі слів жінки, потім з'явилася ще одна схема: якщо сусід не подав показники лічильника, то він повинен заплатити більше за опалення місць загального користування, тобто – за територію біля ліфтів та сходових клітин. А плата за ці сходові клітини складає практично так само, як за опалення усієї квартири.

Останній тиждень мешканці житлового комплексу "Лікоград", де і проживає активістка Олеся Гутовська, ходять до офісу "Топлопостачсервісу", щоб з'ясувати, чому відбувається така вакханалія з нарахуваннями за опалення.

Мешканці комплексу просто хочуть з'ясувати, чому змінена формула нарахувань за опалення?

Один з керівників фірми, що надає опалення, заявив жінці, що є постанова Кабміну №630.

Втім, активістка одразу відповіла керівнику-теплопостачальнику, що у даній постанові немає пункту, що в разі ненадання показників лічильників можна нараховувати плату за опалення по-іншому.

Більше того, керівник "Теплопостачсервісу" начебто заявив, що "збільшені" платіжки мають на меті зменшити фінансове навантаження на мешканців в яких немає квартирного лічильника на опалення.

Таким чином фірма хоче перекрити усі свої витрати, які начебто є дуже великими.

Та в чому тоді суть квартирного теплолічильника, якщо по факту за ними не роблять нарахування? Це питання залишилося без відповіді.

Фірма, що постачає опалення в квартири мешканців житлового комплексу начеюто обіцяє зробити перерахунок після закінчення опалювального сезону. Та знову ж таки незрозуміло, чому мешканці комплексу повинні переплачувати наразі? Більше того, за словами активістки Олесі Гутовської, керівник "Теплопостачсервісу" не зміг відповісти в якому вигляді будуть здійснені перерахування.

Всі новини Києва читайте на Depo.Київ

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme