UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Вірменку теж можуть не пустити на Євробачення. СБУ перевіряє, чи не співала вона у Криму

Служба безпеки України перевірить, чи відвідувала окупований Крим вірменська учасниця Євробачення-2017 Арцвік Арутюнян

Про це повідомила речник СБУ Олена Гітлянська, передає Depo.ua з посиланням на "112 Україна".

"Ми дуже уважно ставимося до всієї інформації, яка звучить у ЗМІ щодо можливого незаконного перетину кордону тієї чи іншої особистості. Але всі наші рішення базуються виключно на українському законодавстві і після ретельної перевірки. Ми обов'язково подивимося, перевіримо, якщо у нас будуть документальні підтвердження, будемо приймати рішення", – зазначила Гітлянська.

"Ми намагаємося перевірити всіх, хто планує приїхати до нас для того, щоб потім не було питань, але ви розумієте, до нас приїжджають дуже велика кількість і, можливо, ми не зможемо чисто фізично перевірити всіх, але якщо є якісь сигнали, то звичайно, ми цю інформацію не залишаємо без уваги", - додала вона.

Гітлянська закликала "не вестися на чергові російські фейки, які навмисно (підбурюють, – ред.) ситуацію навколо цього питання".

Раніше російські ЗМІ, посилаючись на радника міністра внутрішніх справ України Антона Геращенка, опублікували інформацію, нібито Служба безпеки України перевірить усіх учасників конкурсу "Євробачення", який пройде в Києві в першій половині травня. Служба з'ясує, чи відвідував той чи інший артист Крим після його приєднання до Росії, і однією з перших такій перевірці буде піддана представниця Вірменії Арцвік Арутюнян.

Нагадаємо, що СБУ заборонила в'їзд до України Юлії Самойловій на три роки – отже, на "Євробачення" вона не потрапляє. На Росії вже лякають, що через Самойлову будуть бойкотувати усі наступні "Євробачення". Один російський сенатор вимагає забрати "Євробачення-2017" в України, а співачка Гурцкая добалакалася до того, що віддати проведення цьогорічного конкурсу треба Росії.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme