Кабміну винесли вердикт: Рівень прозорості високий, а з ефективністю не дуже

Кабінет міністрів України продемонстрував 63% прозорості, 56% амбітності та 40% виконання заходів 

Такі дані озвучила координатор урядово-громадської ініціативи "Разом проти корупції" Оксана Величко на засіданні уряду, передає Depo.ua.

За її словами, у рамках цієї роботи за останні три місяці було проведено 77 зустрічей представників ініціативи і міністерств, при цьому 26 зустрічей було проведено безпосередньо з міністрами й заступниками міністрів.

Величко зазначила, що діяльність міністерств та державних установ оцінювали за трьома критеріями: відкритість, відсоток виконання заходів і амбітність заходів.

За результатами цього оцінювання Кабмін продемонстрував 63% прозорості. При цьому одним з найпрозоріших визнали Міністерство вугільної промисловості.

Рівень виконання заходів в уряді оцінили на 40%. Найкращі результати тут продемонстрували Мін'юст і Державна аудиторська служба, а також Міністерство молоді та спорту.

Амбітність урядовців експерти оцінили загалом на 56%. "Амбітність висока, а відсоток виконання не такий високий, як хотілося б. Це і заходи Міністерства регіонального розвитку й будівництва, і Мінінфраструктури, і Мінсоцполітики, і МЕРТ – у принципі, в нас досить багато тих заходів, які б ми вважали амбітними", – сказала Величко.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme