UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

В Іспанії знайшли стоянку древніх людожерів

На території сучасної Іспанії археологи знайшли свідчення канібалізму, який практикували племена, які жили там 10 тисяч років тому

Археологи проводили розкопки місця проживання людей у печері в годині їзди на південь від Валенсіїпередає Depo.ua з посиланням на журнал Journal of Anthropological Archaeology.

Під час розкопок були виявлені 30 людських кісток, які, на думку фахівців, належать щонайменше двом дорослим і одній дитині. На останках залишилися явні сліди обробки кам'яними знаряддями, впливу вогню і людських зубів. Радіовуглецеве датування показало, що кістки з'явилися в печері в різні періоди часу.

Археологи підкреслили, що малоймовірно, що жителі зіткнулися з голодом, оскільки численні останки тварин, знайдені в печері, говорять про те, що недоліку в їжі вони не відчували.

"Ми не можемо повністю виключити можливість того, що така практика може бути результатом періодичного продовольчого стресу, отриманого людьми", - зазначили вчені.

На їхню думку, що можливо причиною такої поведінки став конфлікт між кількома культурними групами на регіональному переході "епіпалеоліт – мезоліт".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme