"Ми не депутати Росії": У Раді знову відчитали впертого Вілкула

Сьогодні у Верховній Раді народні депутати знову переривали виступ депутата від "Опозиційного блоку" Олександра Вілкула, щоб змусити його виступати українською мовою

Як повідомляє Depo.ua, на засіданні парламенту Вілкул традиційно виступив російською мовою, що викликало глибоке обурення у низки депутатів. Зокрема, нардеп Юрій Береза з місця почав перебивати виступаючого з вимогою перейти на українську, проте той проігнорував цей заклик.

Після цього виступ Вілкула перервала вже віце-спікер Ради Ірина Геращенко, яка закликала нардепа шанувати Україну і говорити у Раді виключно українською мовою.

"Прошу Вас шанувати українську мову державну і виступати українською, я до вас звертаюся як головуючий. Прошу, продовжуйте Ваш виступ українською – я дуже Вас прошу, і зала Вас просить", - закликала Геращенко.

Після черговово ігнорування заклику вона знову звернулася до Вілкула зі словами: "Я Вас дуже прошу не підбурювати залу. Вчора так само від "Опозиційного блоку" російською мовою виступала пані Наталія – я звернулася так само з проханням шанувати державну мову, щоб усі виступи з трибуни Верховної Ради були державною мовою. Це є повага до держави Україна і до державної мови. Ми з вами є народні депутати України, а не Російської Федерації".

Нагадаємо, аналогічний випадок у Верховній Раді стався 14 березня, коли Вілкул виступав російською мовою.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme